8.6. Reykjavík

Díky stávkám probíhajícím na letišti jsme musely vyrazit opravdu s časovou rezervou. Na letišti nás čekal typický stávkový chaos, kdy se všude hemžily tisíce cestujících, kteří chtěli stihnout svůj let. Dlouhé fronty se ale naštěstí úspěšně pohybovaly kupředu a stávka náš odlet nijak neohrozila. V poledne jsme přistály na Islandu. Musím přiznat, že první dojmy, které jsme nebyly již v letadle při pohledu z okénka, nebyly nijak uchvacující. Islandská krajina nás ale postupem času přiměla k úplné přeměně a všechny do jedné jsme jí nakonec byly úplně očarované. Hned po příjezdu jsme si pronajaly auto a jely na poznávací cestu po islandské krajině. Připadalo nám to, že jsme se ocitly na jiné planetě… jak moc se krajina odlišovala od té, kterou známe u nás. Velmi nízká hustota obyvatel, volně běhající koně a ovce, rozlehlé pláně, barevné hory, průzračná minerální voda… jakoby se zde čas zastavil.

Protože jsme mezi námi měly dvě zkušené islandské návštěvnice – Neelabha a Charumati, stihly jsme si prohlédnout opravdu jedny z nejkrásnějších míst na Islandu. Večer jsme zakončily naložením se do teplých islandských vod.

9.6.

V sobotu nás čekaly hned dva koncerty. Jeden v pět večer a druhý v osm. Protože jsme k tomu měly časový posun dvě hodiny, tušily jsme, že si tento den jen tak neodpočineme. Sály byly plné, celý koncertní tým už byl po předchozích večerech zcela dokonale secvičený a my si začaly uvědomovat, že nás čeká nevyhnutelný konec našeho výletu. Únava se ale postarala o své a u druhého koncertu, který končil s našim časovým posunem až někdy o půlnoci, jsme na smutnění neměly ani sílu. Bylo to zcela nabitých pár dnů, ve kterých jsme prožily opravdu neuvěřitelné množství  zážitků jak navenek, tak i uvnitř a jsme za ně opravdu vděčné.